Zo maak je van november een positieve maand

November wordt vaak gezien als de meest sombere maand van het jaar. De wintertijd is ingegaan, de dagen worden nu écht een stuk korter, de zomer ligt achter ons en de bruisende feestdagen laten nog even op zich wachten. Wij doen het graag anders: we maken van november de leukste maand van het jaar!

We weten dat het niet voor iedereen makkelijk is. Sommige mensen hebben last van de herfstdip of een winterdepressie. Vorige maand gaven we je al wat tips om je goed voor te bereiden op de donkere maanden. Deze maand vullen we dat graag aan, door nog even wat moois te maken van de maand november.

Ontspanning

De drukke decembermaand is weer in aantocht. Een goede reden om even lekker te ontspannen. Dat kan op allerlei manier. Tijd maken voor je hobby, in de weekenden lange (bos)wandelingen maken of lekker naar de sauna gaan.

Zonder beeldschermen tot rust komen in de sauna is niet alleen ontspannen, het is ook goed voor je. De sauna werkt als hittetherapie, een hormetische prikkel. Zo’n prikkel helpt je lichaam een handje op weg, daarover vertellen we je meer in dit blog.

Wil je optimaal gebruik maken van de sauna? Zorg dat je 19 tot 40 minuten in de sauna zit. Duik daarna niet het koude water in, maar laat je lichaam zelf afkoelen. Zo leert je lichaam de innerlijke thermostaat te reguleren én maakt het serotonine aan. Waardoor jij je nog blijer en ontspannener voelt na je saunabezoek.

De keuken in met de pompoen

Dé groente van deze periode is natuurlijk de pompoen! Hij is in alle opzichten veelzijdig. Wat dacht je van een uitje maken van je zoektocht naar een pompoen? In Nederland heb je verschillende pompoenboerderijen en landwinkels waar het vinden van de perfecte pompoen een belevenis is. We raden aan een biologische boer in je eigen buurt te bezoeken. Zo steun je lokale ondernemers en de natuur.

Daarna kun je heerlijk genieten van de pompoen. Maak een soep met kurkuma en gember voor een verwarmend gerecht, rooster de pompoen in de oven en serveer ‘m met geitenkaas, krokant gebakken salie en paddenstoelen of geniet van je pompoen in een pasta of risotto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo ben je er lekker op uit en kom je tot rust tijdens het experimenteren en kokkerellen in de keuken.

Geniet van het donker

Voor veel mensen is de vele duisternis in de winter best pittig. Dat begrijpen we, je lichaam en geest hebben zonlicht nodig om goed te functioneren. Zorg dat je ’s ochtends bij de eerste zonnestralen lekker naar buiten gaat om op te laden. Zo word je niet alleen goed wakker, het helpt je lichaam ook om ’s avonds melatonine aan te maken, belangrijk voor een goede nachtrust.

En daarna? Geniet van het donker! Deze dagen brengen onwijs veel mooie kansen met zich mee. Rijd naar een onverlichte plek om te genieten van de sterren of check juist of er in jouw stad of dorp evenementen zijn rondom licht. Zo heb je in Eindhoven Flow, Fjoertoer in Egmond aan Zee, Japan Light Festival in Zaandam, de Lichtjesroute in Veendam en heb je Magisch Maastricht, Licht op Drachten en het Amsterdam Light Festival.

Zo lichten de donkere dagen toch nog op.

Cocoonen

Vind je het lastig om erop uit te gaan deze periode? Zorg dan dat je thuis extra kunt genieten. Trakteer jezelf op je favoriete geurkaarsen, investeer in een verwarmende thee en zorg natuurlijk voor een goed stuk kwalitatieve chocola. Kruip op de bank met een dekentje, de verwarming aan, je favoriete muziek op en duik weg in een boek of leer breien of borduren.

Je zult zien dat je even helemaal afsluiten van de wereld en je vol focussen op iets waar jij echt van kunt genieten je goed zal doen. Zo kun je weer helemaal opgeladen de drukke decembermaand in.

Antisomberheid

Wanneer het niet lukt om van november een mooie maand te maken, kunnen supplementen ondersteunen. Speciaal voor de donkere dagen stelden we het antisomberheidspakket samen. Onze Super Crocus sativum EF bevat saffraan, dat in de Chinese geneeskunde al eeuwen wordt toegepast vanwege het mogelijk gunstige effect op de gemoedstoestand.

Je kunt dit combineren met onze Super DHA (Omega-3) en onze Super D3 (vitamine D). Wanneer je vitamine D en omega-3 niet in balans zijn, kan dat aanleiding zijn voor lage serotoninewaarden, blijkt uit onderzoek. Dat kan zorgen voor somberheidsklachten. Vitamine D helpt om serotonine aan te maken en omega-3 zorgt voor een betere gevoeligheid van de receptoren van serotonine.

Blijf je klachten houden of zijn je klachten te zwaar? Roep dan altijd hulp in van een professional. Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee bij al je gezondheidsklachten.

Schreuder-geneesmiddelen

MENU

Wij gaan op vakantie! 

Van 9 mei t/m 2 juni

Geen zorgen! u kunt gewoon blijven bestellen op onze webshop en contact met ons opzoeken voor vragen en advies.

Op maandag 13 en 20 mei en donderdag 16, 23 en 30 mei tussen 9.00 – 13.00 zijn wij bereikbaar via 0355416321 of dagelijks via de mail op info@schreuder-natuurgeneeswijzen.nl 

Wij proberen binnen 24 uur te reageren, maar kan iets langer duren dan u van ons gewend bent. 

Bedankt voor het begrip!

Met vriendelijke groet,

Team Schreuder Natuurgeneesmiddelen

Schreuder-geneesmiddelen

MENU