Mooi en gezond oud worden? Zo doe je dat

We willen allemaal graag oud worden. En vooral: mooi oud worden. In onze maatschappij lijkt ouder worden toch vooral gericht op er zo lang mogelijk jong uitzien. Maar gaat mooi oud worden niet veel meer over een completer mens worden?

Aan ouder worden kunnen we niets doen: met elke seconde die verstrijkt worden we ouder. Toch lijkt het ideaal ‘er zo lang mogelijk jong uitzien’. Best wel gek, ouder worden komt met levenservaring, leren meer in balans te zijn en jezelf accepteren.

Daar horen inderdaad vaak ook wat rimpels of grijze haren bij. In plaats van ouder worden te verstoppen, zijn wij ervoor om het te omarmen. Door te luisteren naar je lichaam, preventief te supplementeren, een gezonde leefstijl, de harmonie op te zoeken en te bedenken wat je toekomstdromen zijn. Mooi oud worden doe je wat ons betreft dan ook door gezond en vooral gelukkig oud worden.

Hoe je dat doet? Met deze zes tips kun je nu alvast voorsorteren op gezond maar vooral gelukkig oud worden. En dus mooi oud worden.

Goed eten

Eten is de basis van een gezonde levensstijl. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: het gaat er vooral om dat je zo min mogelijk bewerkte voeding eet. Duik voor je maaltijden zelf de keuken in en gebruik veel groenten, noten en zaden. Ook vis is belangrijk.

Zorg daarnaast voor afwisseling. Hoe meer verschillende soorten producten je eet, hoe beter. Jezelf uitdagen? Doe de 100 ingrediënten Challenge: daarbij probeer je in een maand 100 verschillende ingrediënten te eten. Van je aardappel inruilen voor de zoete variant tot verschillende kruiden: alles mag!

Ben je over de vijftig? Dan doe je er goed aan een multivitamine bij te slikken. Uit onderzoek blijkt dat een goede multi de gezondheid van je hersenen mogelijk kan verbeteren. Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan een goede multi je gezondheid zeker ondersteunen.

Genoeg bewegen

Voldoende bewegen is belangrijk om gezond en fit oud te worden. Je versterkt spieren en gewrichten en zorg je natuurlijk voor een flinke dosis energie én dopamine. Waar je dan weer blij van wordt.

Heb je moeite met genoeg bewegen? Probeer voor jezelf een doel te stellen: waarom doe je het? Wil je achter je (klein)kinderen aan kunnen rennen, staat de Nijmeegse Vierdaagse hoog op je lijstje of merk je gewoon dat je lichaam wel wat versterking kan gebruiken?

Daarvoor hoef je overigens niet meteen urenlang in de sportschool te staan: wij geloven dat je veel meer hebt aan kleine stapjes. Wil jij je lichaam ondersteunen in het bewegen? Wij adviseren je collagenosan te slikken om je kraakbeen te ondersteunen.

Zorg voor je brein

Naast een goede multi kun je meer doen om voor je brein te zorgen: je hebt namelijk ook voldoende omega-3 vetten nodig. De meesten van ons eten te weinig omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals vis, schelp-schaaldieren, avocado, lijnzaad, chiazaad, Walnoten, hennepzaad, zeewier en algen. Als we dit meer zouden eten kom je snel aan genoeg omega-3 vetten. Omega-3 slikken kan daarom raadzaam zijn.

Waarom? Het omega-3-vetzuur DHA (docosahexaeenzuur) is essentieel voor een gezonde structuur van je hersenen. En een gezonde structuur zorgt dat je grijze en witte massa goed functioneert. Daarnaast lijkt het erop dat omega 3-vetzuren bijdragen aan een gezond hart en een betere bloeddruk. Je brein boosten doe je onder andere met ons recept voor een blij brein.

Stress verminderen

Goed voor lichaam én geest is het verminderen van chronische stress. We snappen dat je van dat idee flink in de stress kunt raken. Wees niet bang: dat is nergens voor nodig. Er zijn namelijk genoeg kleine manieren om stress te verminderen.

Een bekende is yoga. Door verschillende yogaposes aan te nemen, rek je je spieren voor lange tijd op. Daardoor kan spanning worden losgelaten. Ook wordt je ademhaling rustiger. Hoe vaker je yoga beoefent, hoe meer je zult merken dat ook je hoofd even ‘uit’ kan gaan.

Geen yogafan? Er zijn voldoende andere manieren om stress kwijt te raken. Maak een wandeling in het bos, probeer het eens op blote voeten, zoek een sport waar je even helemaal kunt uitschakelen, ga muziek maken of pak een goed boek. Naast hobby’s kan ook mindfulness helpen, net als ademhalingsoefeningen, daarover meer in de alinea over Intermittent Living. Om jezelf te ondersteunen, kun je magnesium slikken. Kies wel voor magnesium dat je lichaam goed kan opnemen.

Kwalitatieve slaap

Slaap is enorm belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Je lichaam ontsnapt en komt helemaal tot rust. Net als je geest. In je hersenen vindt ’s nachts een grote schoonmaak plaats.

Dat is nodig om de volgende dag weer fris en fruitig te kunnen functioneren. Zorg wel dat je op tijd naar bed gaat. De uren voor middernacht tellen namelijk dubbel. Tussen middernacht en 02:00 uur vindt de meeste generatie plaats van zowel de hersenen als het lichaam. Elke nacht is als het ware een soort reset!

Om goed te slapen, doe je er goed aan om ’s avonds geen schermen meer te gebruiken. Kom tot rust met een makkelijk boek bij niet al te fel licht. Sport niet intensief voor je gaat slapen, al kan een rustige wandeling geen kwaad. Zorg daarnaast voor geen grote maaltijden laat op de avond en zet je werk écht uit na zeven uur. Hitte en een gezonde slaaproutine kunnen je slaap bevorderen, net als onze Neurosan.

Intermittent living

We schreven al eerder over intermittent living: je lichaam resetten naar de fabrieksinstellingen om de celvernieuwing aan te zwengelen. Met behulp van het Intermittent Living concept© ga je ervaren en begrijpen hoe je oude acute prikkels kunt gebruiken om je fit te gaan of te blijven voelen in deze huidige moderne tijd.

Het vernieuwingsproces kun je deels zelf in gang zetten door te sporten, te vasten, hitte- en koudetraining te doen en met ademhalingsoefeningen. Het stofje PQQ dat daarbij vrijkomt, zorgt dat mitochondriën – energie fabriekjes in onze cellen – constant gerenoveerd worden. Door het supplement PQQ bij te slikken, help je de cellen een handje met de vernieuwing van deze “energie fabriekjes”, wat jou meer energie oplevert.

Mooi en gezond oud worden?

Er zijn talloze manieren om jezelf er jong uit te laten zien. Het echte resultaat bereik je wat ons betreft vooral door goed voor jezelf te zorgen. Echte schoonheid zit van binnen, en dat binnen kun je met goed eten, genoeg bewegen, zorgen voor je brein, stress verminderen, kwalitatieve slaap en intermittent living een handje helpen.

Hulp nodig bij het gezonder maken van je levensstijl? Wij staan voor je klaar.

 

Schreuder-geneesmiddelen

MENU

Wij gaan op vakantie! 

Van 9 mei t/m 2 juni

Geen zorgen! u kunt gewoon blijven bestellen op onze webshop en contact met ons opzoeken voor vragen en advies.

Op maandag 13 en 20 mei en donderdag 16, 23 en 30 mei tussen 9.00 – 13.00 zijn wij bereikbaar via 0355416321 of dagelijks via de mail op info@schreuder-natuurgeneeswijzen.nl 

Wij proberen binnen 24 uur te reageren, maar kan iets langer duren dan u van ons gewend bent. 

Bedankt voor het begrip!

Met vriendelijke groet,

Team Schreuder Natuurgeneesmiddelen

Schreuder-geneesmiddelen

MENU