De Curcuma Latte is niet alleen een heerlijk verwarmende drank, maar is ook nog eens super gezond. Twee vliegen in 1 klap, zullen we maar zeggen.
Zoals jullie weten staat Curcuma erom bekend krachtige ontstekingsremmende en anti-oxidatieve eigenschappen te hebben.
Met het einde van maart, maart roert zijn staart, in zicht en het begin van april, april doet wat ie wil, kun je nog heerlijk van deze latte genieten want de nachtvorst is nog niet uit de lucht en alhoewel gelukkig het zonnetje zich wat vaker laat zien, zijn de temperaturen nog niet iets om over naar huis te schrijven.
Dus ga lekker aan de slag met het receptje van de Curcuma Latte;
Ingrediënten
- 250 ml amandel, haver of gewone melk + nog 100 ml om op te schuimen
- 1 eetlepel curcuma poeder
- Geschilde verse gember in plakjes, stukje van ongeveer 1-2 cm
- Geschilde verse curcumine in zijn geheel, stukje van ongeveer 1 cm ( mag ook weg gelaten worden want je gebruikt al de poeder maar mocht je het in huis hebben is het een gezonde aanvulling )
- Een gekneusd kardemompeultje of een mespuntje kardemompoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Snufje zwarte peper
- Tot slot doe je er wat honing of ahornsiroop door
Bereiding
Doe de melk met alle kruiden in een pannetje en breng aan de kook, voeg vervolgens de zwarte peper en de honing of ahornsiroop erdoor.
Zet ondertussen de melkschuimer op met de resterende 100 ml melk
Zeef de melk uit het pannetje in een grote beker en doe daar de opgeschuimde melk op, maak af door nog een klein beetje kaneel op de latte te strooien.